Lydeke Zandbergen geeft voorlichting over gemeenteraadsverkiezingen

BUITENPOST

Kinderen van de groepen 8a en 8b van christelijke basisschool De Lichtbron in Buitenpost kregen maandag een voorlichting over de gemeenteraadsverkiezingen.

Lydeke Zandbergen, lid van de gemeenteraad van Achtkarspelen, was uitgenodigd om de kinderen uit te leggen wat de functie van een gemeenteraad is, wat de burgemeester zoal doet (behalve jarige mensen bezoeken), wat de mensen op het gemeentekantoor allemaal doen, welke partijen er in de gemeente Achtkarspelen zijn en wat een stembiljet en stempas is.

Er werd heel veel informatie over deze kinderen uitgestort, maar de kinderen hadden ook verrassend veel goede en ingewikkelde vragen voor Zandbergen. Al met al was dit een geslaagde ochtend. Hopelijk vinden deze kinderen over zeven of acht jaar ook de weg naar de stembus.


Auteur

Redactie