Bezwaar tegen verlenging gaswinning bij Harkema

Buitenpost

De gemeenteraad van Achtkarspelen is tegen verlenging van gaswinning bij nabij Harkema. Een motie van de FNP-fractie om bezwaar te maken tegen de winning, werd donderdagavond door alle andere fracties ondersteund.

In de ogen van de FNP is het ongepast om door te gaan met de gaswinning nu de energie-transitie overal hoog op de agenda staat. ,,Ferlinging fan de gaswinning past net yn in fossielfrije enerzjywrâld”, aldus fractievoorzitter Sjoerd Groenhof.

‘Nog zes jaar door’

De gaswinning bij Harkema is in 2010 begonnen. Als het aan het aan het ministerie van Economische zaken en Klimaat en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, gaat de winning nog zes jaar door (tot 2024). Het relatieve kleine veld bij Harkema is aangeboord vanaf een platform op de Hamsterpein.


 


Auteur

Redactie