Derde editie Feanster Music Night in oktober op programma

Surhuisterveen

 De Feanster Music Night, hét meezing festival in Surhuisterveen, staat op zaterdag 6 oktober van dit jaar voor de derde keer op het programma.

,,Wat was het bijzonder, wat was het gaaf, wat was het een succes,  maar vooral: wat was het genieten van en met elkaar.” Met deze terugblik op de Feanster Music Night van november vorig jaar nog in gedachten, wordt alweer druk gespeculeerd over de invulling van artiesten voor de aankomende editie. ,,Ik haw der no al wer nocht oan”, glundert Johan Timersma. Hij is niet alleen één van de grondleggers van het meezingfestival in De Flambou en De Lantearne, maar ook een belangrijke muzikale drijfveer. De tweede editie was qua muzikale begeleiding al behoorlijk professioneler opgezet en de organisatie beseft dan ook terdege dat er heel wat moet gebeuren om dit te evenaren. De Feanster Music Night is een meezingfestival waarbij populaire muziek wordt meegezongen en begeleid op onder meer het kerkorgel. De formule van samen luisteren, samen zingen en swingen staat hierbij centraal. Op veler verzoek is het voorprogramma in De Flambou met een kwartier verlengd. ,,De muzyk op it oargel wurdt hiel bot wurdearre”, vertelt Timersma, die zelf het instrument bespeelt. Namen wil voorzitter Jan Lammers nog niet noemen. ,,Mar wy binne al yn gesprek mei in oantal artysten út de omjouwing dy't by ús optrede wolle.” De Feanster Music Night biedt muzikanten en artiesten uit eigen dorp en omgeving een podium. Samen met de unieke chemie die heerst in de organisatie is al tweemaal een uiterst gevarieerd en avondvullend muziekprogramma neergezet. ,,Dy útdaging gjin wy graach in tredde kear oan!”

Auteur

Redactie