’t Fean ’58 geeft Zwaagwesteinde geen enkele kans: 0-3

Surhuisterveen

 DE WESTEREEN - ’t Fean ’58 heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen Minnertsga, de eerste in deze competitie.

In de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde werd zaterdag het 0-3, een overwinning waarop niets viel af te dingen. Met twee doelpunten had André van der Molen een belangrijk aandeel in de zege. ,,Tegen Minnertsga hadden we gewoon een offday”, blikt Van der Molen terug. ,,Dat verlies beschouwen we gewoon als een incident. Het vertrouwen binnen de groep is zo groot, dat er van een terugslag geen enkele sprake is.” Tegen Zwaagwesteinde pakten de jongens van het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff de draad weer op. Vanaf het begin was ’t Fean ’58 op sportpark De Wieken in De Westereen de bovenliggende partij. Dit werd al in de twintigste minuut uitgedrukt in een treffer. Joost Nieuwenhuis werd diep gestuurd. De rechterspits was niet zelfzuchtig en zag de mee opkomende André van der Molen er beter voor staan. De topscorer van de Feansters schoot de bal rustig binnen (0-1). Zwaagwesteinde probeerde door fel op de bal te jagen het spel van de bezoekers te ontregelen. In het verdere verloop van de eerste helft lukte dat de ploeg van trainer Klaas Zandberg aardig, al creëerde de thuisclub zelf nauwelijks kansen. De enige gevaarlijke doelpoging was een kopbal van René Vellinga, zonder succes overigens. In de tweede helft  kreeg Lieuwe de Roos al snel de kans op de gelijkmaker toen onverwacht de bal voor zijn voeten belandde. Zijn schot ging echter hoog over. Direct daarna werd de wedstrijd na een fraaie aanval al snel op slot gezet. Wybo van der Werff stuurde Harm Vrij richting de achterlijn, die de bal teruglegde op Wietze Vrij. Zijn voorzet werd met de borst gecontroleerd door André van der Molen, die daarna de bal beheerst binnentikte (0-2). Een kwartier later zette Joost Nieuwenhuis de 0-3 op het scorebord, waarna de wedstrijd naar het einde kabbelde. ,,Een verdiende overwinning, een echte teamprestatie. Wij hadden de wedstrijd onder controle. Eigenlijk is dat het gehele seizoen al zo. We geven weinig weg”, aldus André van der Molen. Foto: © ’t Fean ’58    

Auteur

Redactie