Rachel van den Hoogen in raad van toezicht bibliotheekwerk

Surhuisterveen

 DOKKUM/HARKEMA - De raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân (BNF) heeft sinds 1 februari een nieuwe voorzitter: Jitse Kingma. Rachel van den Hoogen uit Harkema is toegetreden tot de raad van toezicht.

Jitse Kingma is benoemd als opvolger van Wiebe Knobbe, die na acht jaar (statutair) afscheid neemt. Wiebe Knobbe was voorzitter sinds medio 2015. De nieuwe voorzitter is sinds februari 2012 lid van de raad van toezicht van de organisatie. Kingma is al een aantal jaren gepensioneerd na een ambtelijke loopbaan van ruim 43 jaar. Doordat Jitse Kingma (Leeuwarden) voorzitter is van de onafhankelijke commissie beroep- en bezwaarschriften van de gemeente Terschelling en voorzitter van de Stichting Campus Middelsee, heeft hij goede kennis van wet- en regelgeving en ruime ervaring in werken bij én met organisaties die een verbindende rol spelen in de samenleving. Per januari werd ontstane vacature in de raad van toezicht al ingevuld door Rachel van den Hoogen. Deze directeur/bestuurder van Maatschappelijke Onderneming Smallingerland verdiende haar sporen als directeur van Stichting KinderCentra Noordenveld, manager kinderbijslag bij de Sociale Verzekeringsbank en hoofd personeelszaken bij Solution Management Consultants. In 1992 studeerde zij af aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. Met de blijvende leden Leontine Bijleveld, Corrie van Noort en Raud Dijkstra is de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân weer op volle sterkte. Foto: © Bibliotheken Noord Fryslân  

Auteur

Redactie