Baukje Wassenaar van WSBF pakt goud op FK

Surhuisterveen

 JOURE - In Joure is zaterdag het FK turnen dames gehouden voor wedstrijdgroep 5. Gymnastiekvereniging WSBF uit Surhuisterveen was er succesvol.

Bij de senioren moesten Baukje Wassenaar en Yvonne Jagersma van de Feanster vereniging in het C niveau hun kunnen tonen om een plek op het podium te bemachtigen. Baukje Wassenaar liet op de vloer zien dat zij terecht het goud behaalde op het NK toestelturnen een paar weken geleden. Met een uitgangswaarde van 5.1 zat Baukje Wassenaar meer dan een punt hoger dan de concurrentie. Daarnaast wist ze alle moeilijke combinaties bijna vlekkeloos uit te voeren. Bij sprong lieten beide dames een tsukahara zien zowel gehurkt als gehoekt. Yvonne Jagersma turnde op balk weer als vanouds en wist hier weer punten te sprokkelen. Baukje Wassenaar pakte uiteindelijk de Friese titel en Yvonne Jagersma het brons Elina Sipma van WSBF werd in een zwaar deelnemersveld verdiend derde in de categorie junior D. Deze turnster liet op alle onderdelen zien dat zij in de top van dit niveau behoort. In de categorie jeugd E behaalde Hannah Westhof van WSBF het zilver door op alle onderdelen strakke oefeningen neer te zetten. Irna van der Heide behaalde hier een vierde plek. In de categorie jeugd N4 moesten Femke Pander en Jiska Batema genoegen nemen met een plek buiten het erepodium. Beide dames lieten steekjes vallen op vloer. Op de foto v.l.n.r. Yvonne Jagersma, Elina Sipma, Hannah Westhof en Baukje Wassenaar. Eigen foto      

Auteur

redactie