Cursus evolutie van planten bij De Kruidhof

Buitenpost

 BUITENPOST - De vierdelige cursus: 'Van Alg tot Orchidee' start vanaf vrijdag 3 juni bij Botanische Tuin De Kruidhof.

Deze cursus over de planten evolutie wordt na Amsterdam, Leiden en Hilversum dit jaar voor het eerst ook in Noord Nederland aangeboden. Cursusleider Arend Wakker leidt u in vier lessen langs de complete evolutie van de planten. Het is geen theoretisch verhaal, maar de cursus bestaat feitelijk uit één beeldend en doorlopend verhaal. In deze cursus is er naast bijvoorbeeld de verschillende varensoorten in de Varentuin natuurlijk ook speciale aandacht voor geneeskrachtige planten. Tijdens de cursus maakt u kennis met een groot deel van de levende plantencollectie van De Kruidhof. U zult zien en ervaren dat de evolutie van de planten zeer sterk samenhangt met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkelingen van het dierenleven. Ook ontmoeten we fascinerende voorbeelden van de samenwerking tussen planten en hun omgeving. De wording en samenhang van de verschillende plantengroepen worden geïllustreerd met wat we met het blote oog kunnen zien. Zonder microscoop, en zonder dat we lang stilstaan bij de evolutie op het niveau van de plantencel, krijgt u toch een idee krijgen van wat evolutie is. Het wonderlijke verhaal van de ontwikkeling van een groene alg tot een bloeiende orchidee is te mooi om onverteld te blijven. Cursusleider Arend Wakker (foto) is van origine geoloog maar heeft zich bij de Hortus Botanicus Amsterdam ontwikkeld tot plantenkenner en botanisch rondleider. Hij heeft bij de Amsterdamse hortus de evolutiecursus 'van Alg tot Orchidee' ontwikkeld. Bij het IVN-Amsterdam is hij natuurgids en docent. Data en opgave De cursus vindt plaats op vrijdag 3, 10 en 17 juni en 1 juli 2016 van 13.00-16.00 uur. Deelname aan de cursus kost € 75,00 voor de gehele cursus inclusief entree tot de tuinen en het IJstijdenmuseum en koffie of thee bij aankomst en de syllabus met theorie. De cursus start iedere keer met een gedeelte theorie in het naastgelegen buurthuis It Koartling, Schoolstraat 31 Buitenpost. Daarna loopt u gezamenlijk naar De Kruidhof voor het praktische deel van de cursus. Meer info en opgave via info@dekruidhof.nl.

Auteur

Redactie