Leefbaarheid belangrijk voor het Westerkwartier

Grootegast

 GROOTEGAST - De PvdA-afdelingen in het Westerkwartier zijn zaterdag van 10.00 tot 12.45 uur door de vier gemeenten Zuidhorn, Grootegast, Marum en Leek geslingerd om met de mensen te ‘bomen’ over hun ‘Wensen voor het Westerkwartier’.

Ruim tweehonderd wensen voor de Rode Wensboom werden deze ochtend opgehaald door PvdA-politici en -bestuursleden uit de vier gemeenten, de provinciale PvdA’ers Bert Dieters en Francie Kaaijk en Tweede Kamerlid Henk Nijboer. Opvallend vaak kwam burgernabijheid al dan niet in combinatie met het toegankelijk blijven van de gemeentelijke dienstverlening in alle huidige gemeentes op de wenskaartjes voorbij. Maar ook aandacht voor leefbaarheid dan wel kwalitatieve voorzieningen in álle dorpen en de zorg voor ouderen werden genoemd. Alle wensen zijn inmiddels overhandigd aan de vier PvdA-raadsfracties in Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Op de foto de start van de Rode Slinger van de PvdA op het ‘Rode Plein’ in Zuidhorn. Eigen foto        

Auteur

redactie