Diploma voor honderden thuishulpmedewerkers

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - Ruim driehonderd thuishulpmedewerkers van De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp hebben de training ‘Werken in wijkteams’ succesvol afgerond.

De medewerkers zijn hierdoor nog beter in staat om cliënten ondersteuning en begeleiding te bieden, aldus De Friese Wouden. Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd thuis wonen. Ook wanneer ze te maken krijgen met lichamelijke beperkingen, dementie of psychische problemen. De thuishulpen van de Friese Wouden zijn de afgelopen tijd geschoold in het herkennen van problemen. ,,Ze stellen zich zo op, dat de cliënt wordt gestimuleerd tot zelfredzaamheid”, aldus De Friese Wouden. Met de training zijn de zorgkennis en vaardigheden van de thuishulpen verbeterd en zijn ze voorbereid op de veranderingen in de WMO-zorg. Gemeenten en zorgverzekeraars werken meer samen en stellen andere eisen aan de zorg. In de thuiszorg wordt bovendien steeds meer in wijkteams gewerkt. Dat vraagt andere vaardigheden van onze medewerkers, zo stelt De Wouden. ,,Zo bieden thuishulpen ondersteuning aan mantelzorgers en vrijwilligers. Ook weten de medewerkers naar welke instellingen, voorzieningen en hulpverleners zij de cliënten zo nodig kunnen verwijzen.” De scholing ‘Werken in wijkteams’ is door De Friese Wouden opgezet samen met de ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. De training, die wordt afgesloten met een certificaat, is deels betaald met subsidiegelden van het regionale sectorplan zorg. De feestelijke uitreiking van de certificaten aan de medewerkers staat voor de komende maand op het programma. De overhandiging vindt plaats op een viertal locaties in Heerenveen, Drachten (2) en Burgum.    

Auteur

redactie