Goud voor veel WSBF-teams in Groningen

Scheemda

duo Irna van der Heide en Amarins Venema won afgelopen weekend een prachtige gouden medaille op het Groninger Open Kampioenschap. Zij waren niet de enige prijswinnaars.

Van der Heide en Venema kwamen zaterdag uit in de categorie E-duo’s junioren. Bij de E-duo’s senioren werden Hillie van der Veen en Gemma van der Weff vierde, terwijl Jantina de Vries en Fleur Vegter een plaats lager eindigden. Een dag later – het OGK duurde twee dagen – behaalden Lotte van Sluijs en Marrit Sietzema het zilver. Het brons werd omgehangen bij Sanne van der Ploeg en Lindsey Wassenaar. Beide teams kwamen uit in senioren D-duo’s. Het meest succesvol was WSBF bij de D- junioren: zowel het duo Elina Sipma en Lieke Bos als het trio Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom beklommen de hoogste trede van het erepodium. Zilver was er voor de senioren Lyonne van der Veen, Chaluna van de Elst en Christine Bruinsma. Dit weekend doet een aantal teams mee aan de landelijke halve finale in Zwolle.

Auteur

Redactie Digitaal