Start kaartverkoop voor openluchtspel zwembad

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - In het kader van het vijftigjarig bestaan van zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen wordt een openluchtspel opgevoerd dat een reis maakt door de tijd.

Dramadocent en theatermaker Jelmar Hoekstra heeft voor deze gelegenheid het stuk ‘As in fisk yn it Bad’ geschreven. Zij voert ook de regie over het openluchtspel dat op 2 juli in première gaat rondom de bassins van Wettervlecke. Kaarten zijn vanaf woensdag 18 mei verkrijgbaar aan de kassa van het zwembad aan de Badlaan in Surhuisterveen. Over de inhoud In 1966 ontmoeten Swaentsje Teatske, Anne Baukje, Geert en Wouter elkaar in het zwembad van Surhuisterveen. De meisjes kunnen goed zwemmen en doen mee aan wedstrijden. Maar wie zwemt beter en wie wordt jaloers op wie? Bij het 25-jarig jubileum in 1991 ontmoeten ze elkaar weer. Waarom hebben ze geen contact gehouden? De één ging naar Amerika en de ander bleef in Friesland. Wat is er gebeurd? Het belooft een spektakel te worden dat wordt gespeeld bij het peuterbad, in de badhokjes en rondom de bassins. Er worden liedjes gezongen, natuurlijk over verkering, want bij het zwembad ontstaan verliefdheden, liefdes en verkeringen. Maar ook een lied ‘As in fisk yn it wetter!’ ‘As in fisk yn it Bad’ is een meertalig openluchtspel waarin zowel Frysk, Nederlands als Grunnings wordt gesproken.  Na de première volgen er vier voorstellingen, waarbij er nog vier data zijn gepland als reserve. De speeldata van ‘As in fisk yn it Bad’ zijn: 2 juli om 20.00 uur (première); 3 juli om 19.00 uur (vanaf 16.00 uur reünie voor oud-werknemers en oud-bestuursleden); 6 juli om 20. 00 uur; 8 juli om 20.00 uur; 9 juli om 20.00 uur. De reservedata zijn 10, 13, 15, 16 juli. De prijs van een toegangsbewijs voor het openluchtspel bedraagt € 10 (inclusief 1 consumptie). De kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 18 mei 2016 bij de kassa van zwembad.    

Auteur

redactie