Harkema-Opeinde gaat definitief naar de zaterdag

Harkema

Het zondagvoetbal ziet opnieuw een bolwerk verloren gaan. Voetbalvereniging Harkema-Opeinde speelt haar competitiewedstrijden voortaan definitief op de zaterdag.

Leden van de club stemden vrijdagavond vrijwel unaniem (97%) in met de wijziging van de speeldag. Dat gebeurde tijdens een bijzondere ledenvergadering. De bijeenkomst werd druk bezocht. Maar liefst 108 leden van Harkema-Opeinde woonden de vergadering bij. Harkema-Opeinde komt al sinds de oprichting in 1946 uit in het zondagamateurvoetbal. De toekomst van de club is het meest gewaarborgd als de seniorenelftallen in het vervolg op zaterdag gaan spelen, zo luidde de conclusie van een uitvoerig onderzoek. De leden schaarden zich vrijdagavond massaal achter die uitkomst. Vrijwel alle spelers uit de huidige eerste selectie hebben aangegeven ook op zaterdag voor de vereniging te zullen spelen. Om persoonlijke redenen heeft trainer Wierd Kuipers besloten zijn verbintenis met Harkema-Opeinde niet te verlengen. De rest van de technische staf blijft wel op zaterdag actief. De switch naar het zaterdagvoetbal betekent dat Harkema-Opeinde vanaf volgend seizoen in de vijde klasse zal uitkomen. Op dit moment speelt de hoofdmacht van Harkema-Opeinde in de vierde klasse B zondag. Komend weekend staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. In het Drentse Hoogersmilde is de plaatselijke sportvereniging de tegenstander.  

Auteur

redactie