’t Fean ’58 door nieuwe nederlaag in hachelijke situatie

DAMWOUDE

Trainer Yko de Boer zag zijn manschappen, na vorige week tegen Zwaagwesteinde, zaterdag ook bij Broekster Boys verliezen. 

Na de 2-1 nederlaag in Damwoude blijft de achterstand op ONT drie punten met nog één wedstrijd te gaan. In het eerste bedrijf gaven de blauwhemden Broekster Boys prima partij. Een veldoverwicht was het gevolg met wel de beste mogelijkheden voor de thuisclub. Uit één hiervan viel na twintig minuten de openingstreffer. Siemen Sake Kamstra kreeg veel te veel ruimte en liet doelman André de Graaf kansloos: 1-0. Direct daarna redde Corné Visser op de doellijn en voorkwam daarmee dat de wedstrijd niet in een vroeg stadium werd beslist. Toch herpakten de Feansters zich knap wat resulteerde in kansen voor Harm Vrij en Joost Nieuwenhuis die een vrije trap rakelings over het doel van de uitstekende doelman Erik Krol zag verdwijnen. Na de theepauze duurde het niet lang eer de gelijkmaker viel. Vanuit een hoekschop vond Wietze Vrij broer Harm die doelman Krol met een harde kopbal kansloos liet: 1-1. Wie dacht dat de gasten hier inspiratie uit zouden halen kwam bedrogen uit. ‘De Broek’ zette een tandje bij en bezorgde de Feanster defensie handenvol werk. Piet Wessel Dijkstra werd matchwinnaar door een kwartier voor tijd doelman de Graaf kansloos te laten: 2-1 en tevens eindstand. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen zal er volgende week moeten worden gewonnen van Heerenveense Boys, maar dan moet ONT wel verliezen van het 'veilige' De Wâlde.  

Auteur

Redactie