Puntenrecord voor ASC door late zege op VCR

Augustinusga

 AUGUSTINUSGA - ASC heeft zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in een overwinning omgezet. De drie punten werden behaald tegen VCR: 4-1.

In de openingsfase werd duidelijk dat VCR voor de punten ging, die het ook broodnodig heeft om directe degradatie af te wenden. De gasten uit Rinsumageast zetten de mannen uit Augustinusga en Surhuizum vanaf minuut één onder druk. ASC,dat allang veilig is, had nog wel een aantal doelen om voor te spelen, maar in de openingsfase ging er bij een ‘gemankeerde’ thuisploeg wel veel mis. VCR wist hiervan pas laat te profiteren, toen het in de 29ste minuut op een 0-1 voorsprong kwam door een doelpunt van Jouke Hoekstra. Toen had het eigenlijk al 0-3 kunnen of moeten zijn. In een voor ASC ‘vreemde’ opstelling werd er in de hitte gesnakt naar de pauze en deze werd gehaald met een achterstand van slechts 0-1. Na de pauze leek er aanvankelijk niet veel te veranderen en kwam ASC goed weg. De ommekeer voor de thuisploeg kwam er na tien minuten spelen in het tweede bedrijf toen Tamme de Boer goed doorging en vanaf de achterlijn strak voorgaf. De bal werd binnengewerkt door Niels Weening wat de 1-1 betekende. Na deze gelijkmaker ging ASC wat beter spelen en leek VCR enigszins aangeslagen. De 2-1 voorsprong voor ASC was niet verdiend, maar kwam er wel toen Han Zwart - al dan niet in buitenspelpositie - de diepte ingestuurd werd door Marco de Haan en de doelman van VCR passeerde. Bij VCR leek de hoop te vervliegen en dat gaf ASC de ruimte om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 84 minuten wist ASC de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken toen Tamme de Boer B-junior en invaller Daniël Postma wist te bereiken. Deze zag zijn kans schoon en deed beheerst de 3-1 in het net belanden. De bezoekers uit Rinsumageast waren vanzelfsprekend diep teleurgesteld en dit was op het veld ook wel te zien. Uiteindelijk was het Han Zwart die met zijn tweede treffer van deze zomers aandoende middag de eindstand op 4-1 in het voordeel van ASC bepaalde. Met deze drie punten in de pocket heeft ASC het eigen puntenrecord in de vierde klasse verbeterd en kan het in het slechtste geval op een zesde positie in de eindrangschikking eindigen, in een competitie waarin WTOC (voormalige club van ASC-trainer Martin Brandsma) het kampioenschap zaterdag naar zich toe trok. Het was een zure en geflatteerde nederlaag voor VCR, bij een ‘onwennig’ ASC dat op te veel posities gewijzigd was om goed te spelen. VCR blijft na deze nederlaag vrezen voor degradatie. Komende zaterdag moet ASC het in Twijzel opnemen tegen de plaatselijke sportclub, die al zeker is van nacompetitie om promotie. ASC hoopt met een goed resultaat nog een plaatsje te kunnen stijgen in de eindrangschikking die volgende week wordt opgemaakt.  

Auteur

redactie