Matig Boelenslaan naar nederlaag bij KIA

Boelenslaan

 KOEKANGE - De hoofdmacht van korfbalvereniging Boelenslaan heeft zaterdag in Koekange de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter KIA verloren. De Loansters gingen met 11-9 onderuit.

In een van beide kanten povere partij korfbal lukte het Boelenslaan niet om een punt mee naar huis te nemen. Aan de kansen heeft het niet gelegen. Er werden door de Loansters diverse gekregen kansen niet benut. Tevens werden maar liefst drie strafworpen gemist. Al met al had deze nederlaag niet gehoeven. Boelenslaan startte matig aan de wedstrijd en stond binnen een minuut op een 1-0 achterstand. Door een inloopbal van Jan Boomsma werd de score gelijkgetrokken:1-1. Daarna ging het spel over en weer en liep KIA uit naar 3-1. Boelenslaan kwam door Gerda Veldman terug naar 3-2. Maar een onoplettendheid in de verdediging van de gasten betekende 4-2. Toch bereikte Boelenslaan door Peter Hylkema een 4-3 ruststand. Was Boelenslaan iets feller geweest en had men de strafworpen benut, dan had het voor rust al op een comfortabele voorsprong gestaan. Maar ‘als’ telt niet. Na de pauze kwam Boelenslaan goed uit de startblokken en kwam door Peter Hylkema gelijk 4-4. Wie dacht dat Boelenslaan nu doorging om orde op zaken te stellen, kwam bedrogen uit. Door onzorgvuldig verdedigen en het slecht uitspelen van kansen kon KIA, door wel de kansen te benutten, uitlopen naar 8-4. Boelenslaan begon eindelijk ietsje wakker te worden. Door twee doelpunten van Jan Boomsma werd het 8-6. Er was nog alle tijd om de achterstand weg te werken. Door doelpunten van Peter Hylkema en Jan Boomsma kwam Boelenslaan zelfs terug tot 9-8. Boelenslaan was terug in de wedstrijd. Een curieus doelpunt van KIA zorgde uiteindelijk voor de beslissing: 10-8. Boelenslaan scoorde nog een keer door Peter Hylkema (10-9). KIA bepaalde de eindstand op 11-9. Voor Boelenslaan scoorden Peter Hylkema en Jan Boomsma elk vier keer en Gerda Veldman. Op zaterdag 21 mei speelt Boelenslaan thuis tegen SDO uit Schoonoord.      

Auteur

redactie