It Fean viert eerste zege als een kampioenschap

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - De korfballers van It Fean hebben de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op het eigen sportpark De Ketting in Surhuisterveen werd Lintjo zaterdag met 26-16 verslagen.

Voor It Fean was het erop of eronder wilde het nog een kleine kans maken op een beslissingswedstrijd. Dit werd niet alleen met beide handen aangepakt, maar de roodhemden wonnen met maar liefst tien punten verschil van de gasten uit Oldeberkoop. Dat leek de eerste helft er nog niet op, een volledig gelijk opgaand begin zorgde direct voor de nodige spanning. Toch speelde It Fean met overtuiging en vrijuit. In veel wedstrijden eerder dit seizoen deed It Fean dat ook al in de eerste helft, dus een verassing was dit nog niet. Tot 3-3 via goals van Sander van der Veen, aanvoerster Margriet Helfrich en Hilliena Zandstra,ging het gelijk op. Toen pakte Lintjo een op dat moment terechte voorsprong, 3-5. Maar de Expert-formatie liet zich deze keer niet uit het veld slaan en kwam met goed korfbal en slimme goals terug tot 5-5. Lintjo deed goed mee en maakte weer 6-6 maar er veranderde iets in de verhoudingen want de rood-zwarten waren nu dominanter waarbij Sander van der Veen zich ontpopte tot de uitblinker. Hij scoorde deze wedstrijd maar liefst vijf veldgoals en sleepte er bovendien nog een mooie strafworp uit. Daarmee was hij echter niet topscorer. Dat werd de sterk spelende aanvoerster Margriet Helfrich. Toch zou dit tekort doen aan het goede spel van de andere Feansters want ook Jannie Postma en Hilliena Zandstra lieten zich gelden. Bij rust had It Fean een zeer overtuigende 14-9 voorsprong gepakt op de gasten. In de rust werd er nog eens benadrukt dat er vlijmscherp begonnen moest worden, immers er was nog niets gewonnen. Na de thee liep het toch even stroef door de achterverdedigende tactiek van de Oldeberkopers. De bezoekers profiteerden daarvan door tot 15-11 terug te komen. Toch herpakte It Fean zich. Een prachtige goal van de eveneens sterk spelende Lubbert Jan van Dijk betekende 16-11 waarna It Fean even weer op het gas trapte en uitliep naar een prachtige bijna onoverbrugbare 18-12 voorsprong. Aanvoerster Margriet Helfrich benutte een heel simpel kansje na een fout van haar tegenstandster waarna tweede aanvoerder Remco Zijlstra een prachtige crossbal scoorde na een sterke rebound van Jannie Postma. Op dat moment hadden de gasten de handdoek al lang gegooid. Hoewel het nog net geen gallery-play was ging het nu ineens heel hard. In no time ging het van 19-13 naar 23-14 via alweer een cross maar nu van Manon van der Veen. Op 26-16 trokken de rookwolken op en vierden de Feansters de volkomen terechte eerste winst als een kampioenschap. Doelpuntenmakers It Fean: Margriet Helfrich 8, Hilliena Zandstra  en Sander van der Veen 5, Jannie Postma 3, Manon van der Veen en Remco Zijlstra 2 en Lubbert Jan van Dijk.  

Auteur

redactie