Visser Bert Bouma wint strijd om Surventobokaal

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - De dag na Hemelvaartsdag staat bij hengelsportvereniging Surhuisterveen traditiegetrouw in het teken van de Surventobokaal.

Dit jaar kwamen ruim zestig vissers af op de wedstrijd die op vrijdag 6 mei werd gehouden. Mede het mooi weer was iedereen vol goede moed. De praktijk bleek iets anders. Over het gehele parkoers liet de vis het behoorlijk afweten. Er werd gevist in drie vakken. Het eerste vak lag aan de westkant van de brug richting Rohel. Aan de andere kant van de brug richting Gerkesklooster waren twee vakken uitgezet. Eén vak op de stenen en één vak op de beschoeiing. Zeker het vak op de beschoeiing liet het afweten. Dit vak werd door Henk Schutte gewonnen met ‘slechts’ 1050 gram aan gevangen vis. Het vak op Rohel was iets beter. De winnaar van dit vak, Herman Iedema, wist 4650 gram bij elkaar te vissen. De beste resultaten kwamen het vak op de stenen bij Blauforlaet. Bert Bouma won hier de wedstrijd met 5600 gram. Bouma werd dan ook gehuldigd als de algemene winnaar van de Surventobokaal. Op de foto: Bestuurslid Sjoerd Gjaltema van hengelsportvereniging Surhuisterveen (rechts) overhandigt de eerste prijs aan Bert Bouma. Eigen foto    

Auteur

redactie