Hoogbejaarde blijft brood en banket bakken

SURHUIZUM

Wouda’s Bakkerij viert volgende week haar 106-jarige bestaan.

Sinds 10 mei 1910 hebben drie bakkers Wouda op ambachtelijke wijze brood en banket gebakken en dat gaat, als het aan bakker Sape ligt, dóór. Tamme Wouda begon de bakkerij 106 jaar geleden aan de Doarpsstrjitte, waar deze zich nog altijd bevindt. Vijfenvijftig jaar later nam kleinzoon Jan de zaak over. Samen met echtgenote Joukje Hoogland heeft hij met veel bevlogenheid het bedrijf gevoerd en gemoderniseerd met een nieuwe bakkerij (1968) en een grotere winkel (1979). Vanaf 1992 stond zoon Sape samen met zijn vrouw aan het roer. Zij openden een bakkerswinkel in Rottevalle en Harkema. Met ingang van mei zet bakker Sape de bakkerij door, samen met zijn team vaste medewerkers. Het dagelijks vers gebakken brood en banket is blijvend te koop in de bestaande winkels. Producten als Fries suikerbrood, roggebrood en beschuit zijn op vakwedstrijden meermaals bekroond met prijzen. De mooiste waardering ontvangt de bakker van zijn klanten die uit de wijde omtrek komen voor de befaamde oranjekoek.

Auteur

Redactie