Ludieke opening expositie BaronTheater in Opende

Opende

 OPENDE - Burgemeester Kor Dijkstra van de gemeente Grootegast heeft vrijdagmiddag in het BaronTheater in Opende de tentoonstelling met schilderijen uit Bali geopend.

De opening gebeurde op ludieke wijze. Op een Indonesische riksja (van de organisatie Pikulan) werd Dijkstra binnengereden. Al zittend in de bak van de taxifiets opende de burgemeester de tentoonstelling. De tentoonstelling - die door Hessel en Iety van der Sluis uit Opende is samengesteld - bestaat uit prachtige doeken. Vooral de kleuren die door de kunstenaar zijn gebruikt, vallen op. De schilderijen worden te koop aangeboden en de opbrengst komt ten goede voor het ziekenhuisproject Zavora in Mozambique. De eerste komende maanden zal een aantal doeken in het Opender BaronTheater worden tentoongesteld. Op de foto: Burgemeester Dijkstra zittend in de riksja. Eigen foto

Auteur

redactie