Spitkeetwandeltocht staat weer voor de deur

Harkema

 HARKEMA - De Spitkeet organiseert op zaterdag 7 mei de jaarlijkse Spitkeetwandeltocht.

Vanuit It Skieppehok, De Dunen 3, in Harkema wordt gestart en wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden. Te weten 40, 27½, 15 en 7 km. Deelnemers aan de 40 en 25 km starten vanaf 8.00 uur, die voor de 15 en 7 km vanaf 9.30 uur; de sluitingstijd is voor alle afstanden 17.00 uur. De 40 en 25 km gaan beide richting Drachten, Ureterp, Olterterp, de 15 km maakt een mooi ommetje door het unieke coulissenlandschap tussen Harkema en Eastermar, terwijl voor de 7 km een speciale route is gepland. De lange routes zijn met pijlen aangegeven en bovendien krijgt men een duidelijke routebeschrijving mee. Voor de korte routes is een beschrijving voldoende. Onderweg zijn afhankelijk van de afstand één of meer rust- en controleplaatsen aanwezig terwijl voor de liefhebbers na afloop tegen vergoeding een mooie medaille klaar ligt.

Auteur

Redactie