Wêz Handich/DOW boekt belangrijke zege op SIOS

Rottevalle

 WOLVEGA - De korfballers van Wêz Handich/DOW hebben zondag belangrijke punten gepakt. In Wolvega werd SIOS verslagen: 13-16.

Voor Wêz Handich/DOW was het zaak de beide punten te pakken om bij de onderste plekken vandaan te blijven. Om 14.30 uur floot scheidsrechter L. van der Lei voor het beginsignaal en de blauwhemden kwamen goed uit de startblokken. Verdedigend had de ploeg alles goed onder controle en de aanvallen werden goed opgezet en ook goed afgerond. Dit resulteerde in een 2-8 voorsprong. Echter na de goede start werd in de verdediging een aantal fouten en overtredingen afgestraft door de thuisploeg, waardoor de ruime voorsprong werd verkleind tot 6-10 bij rust. In de eerste helft had de combinatieploeg uit Rottevalle en Easter de kans om de wedstrijd te beslissen laten liggen. Dus was het zaak om na de pauze de voorsprong te behouden, al dan niet uit te bouwen, om zo de twee punten veilig te stellen. De thuisploeg dacht hier echter anders over. Het eerste wapenfeit was nog voor de blauwhemden, maar daarna werd er over en weer gescoord. Het gaatje werd echter nooit kleiner dan drie doelpunten en zo kwamen de twee punten voor Wêz Handich/DOW eigenlijk de gehele wedstrijd niet meer in gevaar. De felbegeerde punten waren eindelijk binnen en zo neemt WH/DOW enigszins afstand van de onderste regionen. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg vier punten voor op directe concurrenten ZKC en SIOS. Over twee weken is de volgende thuiswedstrijd tegen KIOS uit Ruinerwold. Publiek is van harte welkom op sportpark ’t Hagehiem te Rottevalle.      

Auteur

redactie