Toeristische promotietoer door Achtkarspelen

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - De promotietoer van Toeristisch Achtkarspelen heeft vrijdag plaatsgevonden.

Deelnemers namen een kijkje bij vijf collega-ondernemers en kregen zodoende een interessante middag voorgeschoteld. In totaal namen zo’n twintig ondernemers deel aan de Promotietoer. De Promotietoer begon bij Bed & Breakfast en Theeschenkerij ’t Landschap in Boelenslaan. De aanwezige ondernemers kregen een rondleiding door het bedrijf. De toer werd vervolgens voortgezet naar de Feanster Moune in Surhuisterveen. Deze molen is een van de culturele trekpleisters in de gemeente met een rijke geschiedenis en een uniek verhaal. Daarna was het de beurt aan Museumboerderij Ot & Sien, eveneens in Surhuisterveen. Dit museum vertelt het verhaal van Cornelis Jetses, bedenker en illustrator van Ot & Sien. Ondernemers deelden ondertussen ideeën over de ondernemingen en genoten van een lunch. Ook de botanische tuinen van De Kruidhof in Buitenpost mochten niet ontbreken in de Promotietoer. De aanwezigen kregen een rondleiding door De Kruidhof waarbij alle zintuigen geprikkeld werden. Een inspirerende plek die een compleet andere invulling geeft aan een toeristisch dagje uit. De middag werd afgesloten bij Minicamping Blauforlaet in Augustinusga. Daar gaf Elizabeth Pilat van Stichting Regio Marketing Toerisme Noordoost Friesland een presentatie met de vijftig ‘must see’s’ van Noordoost-Friesland. De Promotietoer is een initiatief van Toeristisch Achtkarspelen, een samenwerking van ondernemers in de gemeente Achtkarspelen. Deze betrokken bedrijven uit de toeristische sector proberen de bekendheid van Achtkarspelen als toeristisch gebied uit te breiden.      

Auteur

redactie