Harkema Opeinde remiseert ook in Wijnjewoude

Wijnjewoude

Voor de vierde zondag op rij heeft Harkema mOpeinde een punt uit het vuur gesleept. Met de remise die ‘De Heide’ zondagmiddag in Wijnjewoude tegen ODV behaalde, mocht men zich de morele winnaar noemen.

Teleurstelling was er over het behaalde resultaat, maar gezien de hectische slotfase en de overige uitslagen, had het slechter kunnen aflopen voor de ploeg van trainer Wierd Kuipers. De gehavende Harkemaster ploeg begon heel aardig op sportpark Tusken de Wâllen. In de eerste minuut was het bijna raak, toen een corner van Chris Hoeksma ternauwernood onder de lat werd weggetikt door keeper Overzet. Diezelfde keeper had in de vierde minuut wederom alle moeite met een hoekschop, dit keer ingebracht door Alex van der Tuin. De bal werd maar half verwerkt, Wesley de Vries profiteerde en tikte de bal in het lege doel. Nadat Auke Linstra van de thuisploeg hard voorlangs schoot, kwam de thuisploeg na exact een kwartier langszij en ook deze treffer was te wijten aan matig keeperswerk. Schutter Folkert Hoekstra nam de bal op de rand van het strafschopgebied op de borst aan en produceerde een houdbare volley. Keeper Tiemens schatte de poging verkeerd in en dook over de boogbal: 1-1. Het spel bleef op en neer gaan en nadat Wesley de Vries in de 18e minuut op aangeven van Gerard Spinder een prima kans op de 1-2 liet liggen, namen de Harkemasters in de 31e minuut wel opnieuw de leiding. Albert Veenstra bracht een vrije trap hoog voor het Wijnjewâldster doel, de instormende Hille Postma schatte de trap op waarde en kopte de bal voor de handen van keeper Overzet vandaan in het net: 1-2. Dergelijke grote kansen vielen in de beginfase van de tweede helft niet te noteren, maar toen er voor het eerst weer een serieuze kans de revue passeerde, was het meteen raak. ODV-er Geert Clevering tikte een hoge bal vanaf de middellijn vooruit. Links en rechts gleden enkele Harkemasters over en langs de bal heen. Uiteindelijk kwam het speeltuig terecht bij Folkert Hoekstra, die zich omdraaide, keeper Tiemens passeerde en de bal in het lege doel schoof: 2-2. ODV wist dat het weinig aan een punt had en ging op zoek naar meer. Kort na de gelijkmaker tikte de inlopende Freek Brouwer een voorzet van Auke Linstra naast. In de 66e minuut was het wel raak, het doelpunt viel echter aan de andere kant. Alex van der Tuin kreeg aan de linkerzijde de bal, passeerde enkele ODV-ers en legde de bal op een presenteerblaadje voor Chris Hoeksma. Hij schoof de bal keurig onder keeper Overzet door. Voor de derde keer kwam ‘De Heide’ op voorsprong, voor de derde keer werd deze ook weer uit handen gegeven. Wederom stond Folkert Hoekstra aan de basis van het doelpunt. De topschutter kreeg de bal in het Harkemaster strafschopgebied, draaide zich vrij en knalde staalhard tussen de palen. Keeper Tiemens pakte het harde schot prima, maar hij en heel Harkema hadden pech omdat bij de tweede paal Freerk Brouwer klaar stond de bal in het lege doel te koppen. Beide ploegen baalden van het laatste fluitsignaal. Bij de uitploeg was er de meeste vreugde, aangezien het de voorsprong op de nacompetitieplek met een puntje uitbouwde. Al kruipend gaan de Harekieten naar het einde van de competitie. Volgende week staat de volgende finale op het programma als de verrassend goed presterende promovendus Mildam op visite komt.

Auteur

Redactie Digitaal