It Fean kan korf moeilijk vinden tegen De Granaet

Surhuisterveen

 SURHUISTERVEEN - De korfballers van It Fean hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen De Granaet verloren. Op sportpark De Ketting in Surhuisterveen zegevierden de gasten uit Dokkum met 7-16.

Op papier zou het een zware wedstrijd worden voor It Fean. De Granaet is koploper in de derde klasse C en de roodhemden staan onderaan in de poule. In het begin van de wedstrijd was er niets te zien van het verschil op de ranglijst. Integendeel. It Fean nam de leiding en kwam voor met 2-0 en kon dit vol houden tot een 4-3 voorsprong. Daarna verloor It Fean de grip op de wedstrijd en kwam al snel op achterstand. Mede door de sterke wind was het voor de Expert-formatie lastig de korf te vinden. De thuisclub ging dan ook de rust in met een 5-9 achterstand. Na de pauze waren de weersomstandigheden nog nadeliger voor It Fean. De thuisclub wist in de tweede helft maar twee keer de korf te vinden. It Fean, dat nog steeds puntloos is, verloor de wedstrijd uiteindelijk met 7-16. It Fean speelt op 7 mei thuis tegen Lintjo. De aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur.  

Auteur

redactie