Flamingo’s flinke maat te groot voor Veenwouden

Buitenpost

 BUITENPOST - Koploper Flamingo’s heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt op hekkensluiter Veenwouden. Op een zonovergoten sportpark De Swadde in Buitenpost werd het 25-6.

Coach Ljibbe Kuipers zette de Bouwbedrijf Tamminga-formatie hoe dan ook wel op scherp in zijn voorpraatje en eiste een gedegen wedstrijd, met druk op de bal en waar de juiste mensen werden uitgespeeld. Dit pakte Flamingo’s redelijk op en Veenwouden stond de gehele wedstrijd onder zware druk. In de eerste helft resulteerde dit in een 14-3 ruststand, waarbij de kansen voornamelijk achter de korf moesten worden gezocht vanwege de harde wind die over het veld woei. In het tweede bedrijf zou Flamingo’s het makkelijker horen te hebben qua scoren, omdat de aanvallen nu vanaf de voorkant konden komen. Misschien was er wel een recordscore in de maak, maar niets bleek minder waar. Veenwouden tekende in de tweede helft voor haar vierde doelpunt, maar Flamingo’s liep wat stroever. Na veel schoten waren de Buitenposter korfballers de bal na één keer alweer kwijt. Wel liep Flamingo’s gestaag uit naar een 25-5 voorsprong. Het slotakkoord was voor Veenwouden dat voor de 25-6 tekende. Hierna floot de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van deze wedstrijd. Een dikke uitslag voor Flamingo’s dat over twee weken moeten aantreden op sportpark ’t Kleaster in Gerkesklooster, waar Frigro de tegenstander is. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur.      

Auteur

redactie