Opnieuw marktspektakel in Buitenpost

Buitenpost

 BUITENPOST - Op Hemelvaartsdag - donderdag 5 mei - wordt op het concoursterrein in Buitenpost weer de traditionele grote vlooienmarkt en braderie gehouden. Het evenement duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

De organisatie van de vlooienmarkt en braderie mag elk jaar weer meer dan 20.000 bezoekers welkom heten op dit prachtige terrein. Elk jaar staan er  zo’n 400/500 standhouders om hun nieuwe en tweede handsspulletjes te verkopen en voor de jeugd zijn er diverse kinderattracties. ,,We mogen met recht deze markt te Buitenpost op deze dag de grootste van Friesland noemen”, aldus organisator KIWO. Mensen met uitsluitend tweede handsspulletjes kunnen tussen 5.00 en 9.30 uur zo naar het terrein rijden. De ingang van de vlomarkt is tegenover scholengemeenschap Lauwers College. Bij het hek is de opgave van de meters en de betaling (5 meter = € 15 met auto achter de stand). Verkoop nieuwe waren op de braderie is alleen mogelijk via een deelnameformulier (zie website: www.kiwomarkten.nl). Ook voor Tweede Pinksterdag - maandag 16 mei - dient men zich beslist te melden via mail en/of telefoon en door het invullen van het deelnameformulier. Vraag altijd eerst aan de organisatie of plaatsing nog mogelijk is in verband met branchebescherming. Bezoekers van de vlooienmarkt en braderie moeten wel opletten waar ze hun auto parkeren en hoe ze rijden, zo stelt KIWO. ,,Er geldt direct rondom het terrein en een aantal straten een parkeerverbod en eenrichtingsverkeer.” Voor meer info, zie de website www.kiwomarkten.nl      

Auteur

redactie