’t Holdersnêst Harkema in actie voor Voedselbank

Harkema

 HARKEMA - De leerlingen van de Harkemaster openbare basisschool ’t Holdersnêst zijn de afgelopen weken in actie gekomen voor de Voedselbank Achtkarspelen.

Na een leerzaam bezoek van de bovenbouwgroepen aan de Voedselbank in Surhuisterveen werden op school houdbare voedingsmiddelen ingezameld. Leerlingen en ouders van de hele school hebben hieraan een bijdrage geleverd. De leerlingen van de groepen 7 en 8 waren na hun bezoek zó gemotiveerd dat zij zelf een supermarktactie op touw hebben gezet. Dagelijks stond er ’s middags een groepje kinderen met informatie-flyers bij de plaatselijke Poiesz, zodat ook hier voedingsmiddelen konden worden opgehaald. Klaas Antuma van de Voedselbank Achtkarspelen mocht de enorme hoeveelheid voedingsmiddelen in ontvangst nemen. Hij heeft beloofd met de ingezamelde goederen voedselpakketten samen te zullen stellen voor de mensen in de gemeente die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Namens ’t Holdersnêst en de Voedselbank Achtkarspelen: een ieder bedankt voor uw bijdrage aan deze zeer succesvolle actie!  

Auteur

redactie