Harkema Opeinde klautert zich naar punt tegen Smilde

Harkema

 Voor de tweede week op rij werd er zondagmiddag op sportpark De Bosk niet gescoord. Na de 0-0 tegen SVMH kwam Harkema Opeinde dit weekeinde met Smilde'94 in een doelpuntloze remise overeen.

De Harkemasters begonnen heel aardig aan het duel, dat voortreffelijk geleid werd door arbiter Alberts uit Zevenhuizen. Een prima steekpass van Chris Hoeksma verschafte Wilbert Huitema in de vierde minuut een ideale scoringskans. Oog in oog met de Drentse goalie zag Huitema zijn inzet naast verwerkt worden door keeper Blaauw. Smilde liet zich - in tegenstelling tot de eerdere wedstrijd dit seizoen - geen moment terugzakken en ging ook vol op zoek naar de voorsprong. De voorhoede van de Smildegers: Stefan Klok, Patrick Speelman en Roy Jongsma; stuk voor stuk kregen ze op z'n minst een kans de wedstrijd open te breken. Ook in de tweede helft was het aanvankelijk Smilde dat de dienst uitmaakte. Uitgespeelde kansen creëerden de bezoekers niet, maar Harkema haalde wel opgelucht adem toen een buitenspeldoelpunt van de Drenten in de 64e minuut werd afgekeurd. Vanuit de vrije trap die Harkema-Opeinde vanwege het afgekeurde doelpunt kreeg, kwam de bal terecht bij Sjirk Bruining, die plotseling vrije doorgang kreeg naar het vijandelijke doel. Bruining hielp de opgelegde mogelijkheid om zeep door hoog over te schieten. Twee minuten later was het wel raak door Wilbert Huitema, maar net als aan de overkant werd deze treffer afgekeurd vanwege buitenspel. De keihard werkende Harkemasters konden daarom leven met het puntje. Dat veranderde enigszins na het horen van de andere uitslagen in 4B. De staartploegen roerden zich weer behoorlijk. Dit betekent dat 'De Heide'  zich ondanks een redelijk puntenaantal van 27 nog geenszins veilig mag noemen. De uitwedstrijd tegen ODV van komend weekeinde is hierdoor van eminent belang voor het restant van de competitie. Tekst: Klaas Dijkstra

Auteur

Redactie Digitaal