Surhuisterveen wint van hekkensluiter SVMH

Surhuisterveen

Surhuisterveen heeft zondag thuis ruim gewonnen van hekkensluiter SVMH. Op het kunstgrasveld van sportpark ’t Ketting in Surhuisterveen werd het 5-2.

In de eerste helft begon de thuisclub voortvarend wat in de twaalfde minuut resulteerde in de 1-0. Een corner van Jorrit Veenstra werd door Leon van Dijk onberispelijk bij de eerste paal binnengekopt. Na deze goal dacht Surhuisterveen er iets te gemakkelijk over. In de 35ste minuut werd het gelijk. Na een lange solo door de verdediging van Surhuisterveen was het Jan Koster die de verdiende 1-1 binnenschoot. Terwijl de meeste supporters vlak voor de rust al onderweg waren naar de koffie in de kantine, werden er nog twee doelpunten gescoord. In de 43ste en 45ste minuut zette Surhuisterveen de ruststand op 3-1. Eerst was het Sjoerd Veenstra die een misverstand in de achterhoede van SVMH goed inschatte en de 2-1 maakte. Bart Cazemier rondde in de 45ste minuut een solo van eigen helft af met een prima doelpunt. Na de pauze speelde Surhuisterveen tegen de harde wind in. Het spel van de thuisclub werd beter en dat mondde uit in een 5-1 voorsprong. Eerst was het in de 65ste minuut Leon van Dijk die een lange solo van Jorrit Veenstra prima afrondde: 4-1. In de 72ste minuut was het Sjoerd Veenstra die zijn tweede en Surhuisterveen haar vijfde goal maakte. Na dit doelpunt was de druk van de ketel. Surhuisterveen gooide drie wissels erin. Feije Hollema, Gauke Pool en Lammert Veenstra kwamen binnen de lijnen. In het laatste kwartier kwam SVMH nog een paar keer gevaarlijk door met schoten op de paal en de lat, maar doelman Theo de Haan kwam verder niet in gevaar. In de laatste minuut werd het toch nog 5-2. Een penalty moest eraan te pas komen. Vermeend hands ging hier aan vooraf. Jan Koster schoot dit cadeautje binnen en zo stond er een uitslag van 5-2 op het bord. Het was een terechte overwinning voor de thuisclub tegen hekkensluiter SVMH. Komende zondag speelt Surhuisterveen in Makkinga tegen de gelijknamige sportclub.      

Auteur

redactie