Minitrio van MAAS Buitenpost wint zilver

Buitenpost

Eline Veen, Renske Driessen en Jasmijn Stenekes van gymnastiekvereniging MAAS uit Buitenpost zijn zaterdag bij een acrowedstrijd in Ureterp tweede geworden.

MAAS was in Ureterp van de partij met alle teams van juf Lara. De Buitenposter gymnasten deden er mee aan hun tweede acrowedstrijd. Waar er tijdens de eerste wedstrijd nog te veel foutjes gemaakt werden, deden alle teams het nu fantastisch. Eline Veen, Renske Driessen en Jasmijn Stenekes mochten als laatste MAAS-formatie hun oefening tonen. De oefening ging voortreffelijk en zelfs het vliegtuigje lukte. Dit leverde de junioren een prachtige zilveren medaille én plaatsing voor het Friese kampioenschap op. Lisanne Kooistra en Margriet Postma behaalden een zevende plaats. Aukelies IJbema, Lisanne Wielhouwer en Hanne Pilat kwamen boven de 25 punten uit en scoorden een vierde plaats. Myrthe Keizer, Mayke Faber en Fenna de Weger kregen een mooie zesde plek van de jury toebedeeld. Deze meiden slaagden erin de FK-limiet te halen. Voor de resterende drie teams wordt het nu spannend of ze doorstromen naar de Friese kampioenschappen. Dit wordt na 14 februari bekend gemaakt.  

Auteur

redactie