Rottevalle wint op de valreep van RWF

Rottevalle

Rottevalle heeft zaterdag na een korte winterstop de eerste punten kunnen bijschrijven. RWF uit Frieschepalen werd in de slotfase met 2-1 geklopt.

RWF dat in september op eigen veld met 1-4 van Rottevalle had verloren, had op sportpark ’t Hagehiem in Rottevalle zijn tactiek aangepast door de verdedigende stellingen te betrekken. Het elftal van trainer Klaas Zandberg wilde met tegenstoten profiteren van de  ontstane ruimte die de thuisclub zou moeten toestaan. RWF begon energieker en feller aan de wedstrijd en Rottevalle had duidelijk moeite in zijn ritme te komen. De eerste en beste mogelijkheid was voor RWF na een slippertje van laatste man Geert van der Meulen, die de bal verkeerd op z’n hoofd kreeg. Maar gelukkig liet Jacob Veenema de geboden kans liggen door de bal over het doel te schieten. Rottevalle kwam beter in zijn spel en kreeg de beste mogelijkheden. In de 21ste minuut speelde Jelle Witteveen zich vrij en werd van achteren aangetikt. De bal ging op de stip en Steffen Schra schoot beheerst raak: 1-0. RWF was nu duidelijk van slag en kwam er steeds minder aan te pas. De gastheren kregen minimaal drie opgelegde kansen de score uit te breiden. De doelman van RWF redde een keer bekwaam na een prima actie van Jorrit Schra. Jelle Witteveen en Erwin de Wind kregen hun schot niet tussen de palen. RWF  moest proberen via standaardsituaties gevaarlijk te worden en bijna leverde dat in het eerste bedrijf de gelijkmaker op. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Hilbert Jongsma goed ingeschoten, maar op even kundige wijze gepakt door doelman Riekele Borger. Zo kon Rottevalle zichzelf verwijten dat het slechts met een schamele 1-0 voorsprong aan de thee ging.  Met zo’n kleine voorsprong was er nog alles mogelijk en dat zou in de tweede helft blijken. Rottevalle kwam ongewijzigd uit de kleedkamers, maar de oefenmeester van RWF  had ingegrepen.  Spits Wietse Boonstra maakte zijn opwachting, waardoor Jacob Veenema naar zijn vertrouwde positie op de rechtervleugel verhuisde. Rottevalle werd door deze speelwijze verrast. Voordat alle toeschouwers uit de kantine terug waren, lag de bal al achter doelman Riekele Borger.  Wietse Boonstra gaf zijn visitekaartje af. Maar tot opluchting van de Rottevalle-aanhang  werd het doelpunt wegens buitenspel geannuleerd. Gewaarschuwd of niet; drie minuten later had Rottevalle echt het nakijken toen de spits van RWF de gelijkmaker op het bord zette. De gastheren kregen dus het deksel op de neus, omdat ze verzuimd hadden meer afstand te nemen. Rotevalle ging weer op zoek naar een voorsprong, maar RWF gaf geen krimp. Jorrit Schra schoot in het zijnet en zag een schot gekeerd worden door de doelman van RWF na een overstapje van Liekele Kamminga. De aanvallen van Rottevalle strandden in goede bedoelingen, tot de 87ste minuut toen Erwin de Wind de bal nog knap voor kreeg en de ingevallen Jacob Dijkstra bij de verre paal binnenkopte. Hij was vijf minuten daarvoor ingebracht door trainer Minno van der Werff en naar het front gestuurd. Normaal in de verdediging spelend werd Dijkstra met zijn eerste doelpunt ooit voor vv Rottevalle tot matchwinnaar gekroond.  Voorwaar een gouden wissel, want RWF kwam niet meer langszij. De bezoekers kregen nog wel een heel goede mogelijkheid, na een vrije trap, net als in de eerste helft op de rand van het strafschopgebied. Hilbert Jongsma zag voor de tweede keer deze middag dat doelman Riekele Borger zich niet liet verschalken en zijn schot weg bokste. Zo voegde Rottevalle drie belangrijke punten toe aan haar totaal en kan het voorzichtig naar boven kijken. Komende zaterdag speelt Rottevalle een uitwedstrijd tegen Grijpskerk.  

Auteur

redactie